בשנת 2013 הגיש המרכז עתירה בנוגע להרכב נציגי הקרן למורשת הכותל המערבי, בדרישה לכלול בה נציגים של הזרמים הליברליים ונשות הכותל.
מספר חודשים לאחר מכן, הוקמה בקשת רובינסון – החלק הדרומי של הכותל המערבי – רחבת תפילה חדשה בשם ״עזרת ישראל״, המיועדת לתפילה שוויונית לגברים ונשים. המקום מנוהל על ידי התנועה המסורתית אך אינו נהנה מתקציבים ממשלתיים.
בעקבות אלימות קשה שהופעלה כנגד נשות הכותל, בתפילות שקיימו מדי ראש חודש בעזרת הנשים בכותל המערבי, הוקם באותה השנה צוות לבחינת הסדרי התפילה בכותל המערבי שקיים שיח בחסות יו"ר הסוכנות עם כל הגורמים המעורבים ובהם התנועה הרפורמית, הקונסרבטיבית ונשות הכותל וכן רב הכותל וגורמים נוספים.
הצוות הגיש את המלצותיו ("מתווה הכותל") לממשלה בינואר 2016 וזו החליטה לאמצן.
'מתווה הכותל' ביקש לייצר מצב של כותל אחד עם שתי רחבות תפילה – נפרדת ומעורבת. המתווה כלל הוראות של הפיכת ״עזרת ישראל״ לחלק ממתחם הכותל מבחינה פיזית וסטטוטורית, יצירת כניסה משותפת לשתי הרחבות והתקנת תקנות שיבטיחו שבעזרת ישראל תתקיים תפילה לאור עקרונות השוויון המגדרי והפלורליזם.
בנוסף, הובטח ייצוג לתנועות הרפורמית והקונסרבטיבית ולנשות הכותל בגוף שינהל את עזרת ישראל וכן תקצוב ראוי לבינוי, תחזוקה ופרסום דבר קיומה של הרחבה השוויונית.
ואולם, זמן קצר לאחר אישור המתווה בממשלה, החלה מתקפה בעיתונות החרדית כנגד המתווה. כתוצאה מכך, ביוני 2017 חזרה בה הממשלה מאישור המתווה והחליטה על הקפאתו. המתווה מעולם לא יושם בעקבות הקפאת המתווה, תוקנה העתירה שהיתה תלויה ועומדת בפני בג"ץ ונתבקש יישום המתווה.
מאז התקיימו מספר דיונים בפני הרכב מורחב של בג"ץ אולם לא חלה כל התקדמות בשטח.
לאחר שבקיץ 2018 נפלה אבן באזור הרחבה השוויונית, נחסמה הגישה לכותל עצמו מרחבה השוויונית ועד היום אין גישה לכותל מעזרת ישראל. עמדתה העדכנית של המדינה היא שהיא תפעל לביצוע עבודות בינוי כדי לשדרג את מצב הרחבה השוויונית אך זה לא נעשה עד כה .
גורמים חרד"ליים מגיעים מדי פעם ומבקשים להציב מחיצה ברחבה השוויונית. בתקופת ממשלת בנט – לפיד הורה משרד ראש הממשלה על איסור הכנסת מחיצה לעזרת ישראל, אך הממשלה הנוכחית מבקשת לשנות זאת. תפילות ראש חודש של נשות הכותל ממשיכות להיתקל באלימות קשה, שאינה נענית כראוי על ידי המשטרה וסדרני הקרן למורשת הכותל, שעסוקים בעיקר במניעת הכנסת ספר תורה לכותל ע"י נשות הכותל, מכח נוהל של רב הכותל שהוא בלתי חוקתי.
בנוסף, הגיש המרכז הרפורמי עתירה נגד הקרן למורשת הכותל המערבי והרב הממונה על הכותל, בדבר בידוק בלתי חוקי שמתקיים ברחבת הכותל מעת לעת, במהלכו נדרשות הנשים לעבור בידוק פולשני ומשפיל כדי להכנס לכותל ולהתפלל בו כמנהגן.