הרבה מירי גולד שימשה במשך שנים כרבת קהילת ברכת שלום בקיבוץ גזר ובמסגרת זו נתנה מענה למי שהיה מעוניין בשרותי דת רפורמיים במועצה האזורית גזר. לצדה פעלו במועצה האזורית 16 רבנים אורתודוקסים אשר בניגוד לה, משכורותיהם שולמו מכספי ציבור.
בשנת 2005 הגיש המרכז עתירה בשמה של הרבה גולד והקהילה בדרישה למימון שרותי דת רפורמיים על ידי המדינה.
במענה לעתירה הציעה המדינה שבמקום העסקה ישירה על ידי המדינה של רבנים ורבות רפורמיים, שכר הרבנים ימומן באמצעות מבחני תמיכה של משרד התרבות (המשרד לשרותי דת סרב לקבל אחריות על התחום). הצעה זו התקבלה ועוגנה בפסק דין משנת 2012.
בשנת 2013 שולם לראשונה שכרה של הרבה גולד מכספי המדינה ומאז משלמת המדינה את שכרם של רבנים רפורמים וקונסרבטיביים במועצות אזוריות.
לאחר שהתברר כי השכר שמשולם לרבנים רפורמיים נמוך מהשכר המשולם לרבנים אורתודוכסיים המועסקים ע"י המדינה, הגיש המרכז בשנת 2021 עתירה בדרישה להשוואת השכר. העתירה עודנה תלויה ועומדת.
בעקבות הליכים משפטיים נוספים שיזם המרכז, החל משנת 2019 מממנת המדינה גם את שכרם של רבנים הרפורמיים וקונסרבטיביים בערים ובמועצות מקומיות, אך זאת באופן חלקי בלבד בהשוואה לשכרם של רבני שכונות אורתודוכסים. זאת לנוכח הצהרת המדינה שלא ימומנו רבני שכונות חדשים והרבנים הקיימים יפרשו באופן הדרגתי.