כיום זוגות הנישאים בהתאם להשקפת התנועה הרפורמית אינם יכולים להירשם כנשואים בישראל (אלא אם נישאו בנישואים אזרחיים בחו"ל), והם מצויים במעמד של "ידועים בציבור"
המרכז פועל על מנת להשוות את זכויותיהם של זוגות ידועים בציבור לזכויותיהם של זוגות נשואים בכלל ההיבטים החברתיים והבירוקרטיים הרלוונטיים לזוגות נשואים במדינה. כך, למשל, בעקבות עתירה שהגיש המרכז בעניין הפלייתם של זוגות ידועים בציבור בכל הנוגע לאימוץ תינוקות בישראל לעומת זוגות נשואים, שינה משרד הרווחה את מדיניותו והודיע כי מעתה ואילך גם זוגות שאינם נשואים יהיו זכאים לאמץ תינוקות בישראל. שינוי זה רלוונטי לכלל הזוגות שאינם רשומים כנשואים, אך זאת למעט זוגות להט"ב, אשרבעניינם עדיין תלויה ועומדת עתירה של המרכז.
מהלך משמעותי נוסף של המרכז הרפורמי בתחום הנישואין הינה עתירה שהוגשה על ידי המרכז ב2020 נגד עיריית ירושלים, אשר יצאה במיזם סיוע לזוגות לקיום חתונה בעידן הקורונה . המיזם, שסיפק לזוגות הזכאים ״חבילת חתונה״ מכספי הציבור, היה פתוח רק לזוגות שנרשמו לנישואים בארץ – דהיינו רק למי שנישא דרך הרבנות. התובענה הוגשה על ידי שני זוגות – זוג להט"ב וזוג שבחר להינשא בחתונה רפורמית ולא הורשו לקחת חלק במיזם. היועץ המשפטי לממשלה הצטרף לעתירה וקבע שמדובר בהפליה בלתי חוקית. בית המשפט ביקש מהעירייה לשוב ולשקול את עמדתה והעירייה החליטה על סיום המיזם.
בעקבות זאת, הגיש המרכז תביעה לפיצוי בשם שני הזוגות, אשר עודנה תלויה ועומדת.
בנוסף למאבקים המשפטיים והציבוריים של המרכז הרפורמי, מציעה התנועה הרפורמית את שירותיה כגורם מחתן למי שמעוניין בחופה יהודית ושוויונית. במסגרת טקס הנישואין של התנועה הרפורמית בישראל ייפגשו הזוג עם רב/ה עורך/עורכת הטקס לטובת היכרות ולימוד משותף, יעצבו יחד את הטקס היהודי, יזכו בהנחיה מותאמת אישית של טקס החופה ובהנפקת תעודת חופה וזוגיות, על מנת לסייע לזוגות להוכיח את קיומו של קשר זוגי לצורך הכרה כידועים בציבור בפני רשויות הציבור והשלטון. בנוסף, יוכל הזוג לערוך דרך התנועה הרפורמית הסכם ממון או הסכם לחיים משותפים, שמסדיר את הזכויות הרכושיות ואת הערכאה שתדון בעניינם במקרה של פרידה.
בחודש יולי 2023 בעקבות עתירה שהגיש המרכז לסיוע משפטי לעולים של המרכז הרפורמי לדת ומדינה הודיעה רשות האוכלוסין כי היא מכירה בנישואי יוטה שנערכו בחו"ל לצורך קבלת מעמד עולה בישראל במסגרת חוק השבות.
בנות הזוג, יהודיה ולא יהודיה אותן יצגנו בעתירה נישאו בנישואי יוטה ברוסיה וביקשו לעלות יחד לישראל כמקובל בחוק השבות. רשות האוכלוסין עיכבה את הטיפול בבקשה מאחר והמדובר בנישואי יוטה. לאחר שלא קיבלו מענה – וכתוצאה מכך בת הזוג היהודיה קיבלה מעמד ואילו בת הזוג שנייה נותרה בישראל חסרת כל, הוגשה בחודש דצמבר 2022 עתירה לבית המשפט המחוזי כנגד המחדל וההפליה של רשות האוכלוסין. לאחר מספר דיונים ועיכובים רבים נוספים, הודיעה רשות האוכלוסין במסגרת העתירה כי בת הזוג תקבל מעמד עולה מכוח הנישואין, כך שנישואי יוטה מוכרים לצורך קבלת מעמד עולה מכוח חוק שבות.
זהו הישג שנותן הכרה מהותית בנישואי יוטה ומאפשר לזוגות שנישאו בנישואי יוטה לקבל מעמד במסגרת חוק השבות. ההחלטה מסייעת לזוגות נוספים, וביניהם זוגות חד מיינים שנקלעו למצב דומה על רקע המלחמה בין רוסיה לאוקראינה.